Beginpagina

Kies uw Provincie

Beweeg de muis over de kaart

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Register

Ieder erkend taxateur moet lid zijn van een branchevereniging en aangesloten zijn bij een taxatie register. Er zijn in de makelaardij maar drie brancheverenigingen; NVM, VBO, en VastgoedPRO. Elk erkend taxateur is ingeschreven in het taxatieregister NRVT.

De titelbescherming en beëdiging van makelaar en taxateur zijn in 2001 afgeschaft. In plaats daarvan hebben enkele organisaties op het gebied van de makelaardij verschillende concurrerende certificeringsregelingen ontwikkeld die moeten garanderen dat de makelaar of taxateur deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk is. De certificering geeft bepaalde bevoegdheden, zoals het mogen taxeren voor de de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en voor de meeste hypotheekbanken. Alleen taxateurs die lid zijn van een branchevereniging en aangesloten zijn bij een taxatieregister zijn erkend taxateur.

Er is één register voor taxateurs. Aansluiting bij dit register is een absolute voorwaarde om überhaupt te mogen taxeren als taxateur. Deze vindt u hieronder;

NRVT

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs(NRVT) is een stichting waarin een taxateurs zich kan laten registeren tot gekwalicifeerde taxateur. Bij inschrijving bij het NRVT wordt de taxateur gekeurd. Wanneer deze door de keuring komt, krijgt de taxateur de titel van Register Taxateur.